خلاصه برداری
اخطار! تا زمانی که این مقاله رایگان خلاصه برداری را نخوانده اید از تندخوانی و خلاصه برداری استفاده نکنید.
طرز های خلاصه نویسی ، چگونه به سادگی خلاصه نویسی کنیم؟ خلاصه نویسی نمودن یک روش موءثر برای بخاطر سپردن مطالب متفاوت است. یادداشت برداری از مطالب و خلاصه کردن آنها به ما یاری میکند تا مطالعه و مرور بهتری داشته باشیم. غفلت از خلاصه نویسی معمولا باعث میگردد که ما بدون چاره باشیم همگی مطالب را از بر روی جزوه یا این که کتاب درسی خویش مو به مو بخوانیم. یا اینکه زمان خلاصهنویسی آنقدر مفصل مینویسیم که گهگاه خلاصهی ما از خود نوشته مهم بیشتر میشود. درحالیکه به سادگی و به کمک روشهای خلاصه نویسی، میتوانیم مطالب را به آسانی مطالعه یا مرور کنیم. خلاصه نویسی به ما امداد میکند تا بخش اعظم زمانه خویش را صرف مطالعه و مرور مطالب کنیم. یادگیری تکنیکهایی مثل نقشه کشی ذهنی سبب ساز می شود بتوانیم حجم زیادی از مطالب را صرفا در یک ورقه خلاصه کنیم. هم اکنون بیایید با نیز ببینیم که به جهت خلاصه نویسی چه روشها و سبکهای متفاوتی وجود دارد. آنچه در این مقاله میآموزیم: سبکهای گوناگون خلاصه نویسی تکنیکهای خلاصه نویسی نقشه کشی ذهنی؛ بهترین ابزار خلاصه نویسی بایدها و نبایدهای خلاصه نویسی تمرین شناخت حساس طریق های متفاوت خلاصه نویسی خلاصه نویسی روش های متمایز دارااست که ما میتوانیم بسته به موقعیت و متنی که میخواهیم خلاصه آن را بنویسیم از یکی از آنها به کار گیری کنیم. برای مثال پیش از این در گزینه یکی از بهترین طریق های خلاصه نویسی که به عبارتی نقشه کشی خیالی هست صحبت کردیم. به یاری خلاصه نویسی ما میتوانیم حجم متعددی از مطالب را در فضایی به مراتب کوچکتر یادداشت کرده و به جهت مرور و مطالعه از آن به کار گیری کنیم.
دوره خلاصه برداری
البته یک سری روش به جهت خلاصه نویسی وجود دارد؟ یا این که ابدا به جهت اینکه بنیادین خلاصه نویسی کنیم، می بایست به چه نکاتی دقت داشته باشیم؟ در ادامه ابتدا ۳ سبک متفاوت خلاصه نویسی را بررسی میکنیم و آنگاه به سراغ یکسری طریق برای انجام همین کار خوا هیم رفت. همینطور بخوانید: طرز درس خواندن به جهت آزمون شیوه های خلاصه نویسی ؛ سبکهای متفاوت بد نمی باشد بدانید اشخاص به جهت خلاصه نمودن مطالب، از سبکهای مختلفی به کارگیری میکنند. در ادامه ۳ سبکی که بخش اعظم توسط اشخاص آیتم استعمال قرار میگیرد را تحلیل خواهیم کرد. ۱- تغییر تحول لحن یکی از معروفترین و پرکاربردترین شیوه های خلاصه نویسی که بسیاری از اشخاص از آن به کارگیری می کنند، تغییرو تحول لحن نوشته مورد حیث است. بارها به جهت ما پیش آمده که مطلبی را بارها و بارها مطالعه کرده ایم و آنرا یاد نگرفتیم. البته هنگامی یکی از دوستان یا همکلاسی هایمان آنرا به لهجه خودش برای ما ابلاغ کرده، به راحتی آن را یاد گرفته ایم. این رخداد در خلاصه نویسی هم می تواند بیفتد. شما کافیست لحن نوشته را به لحنی تغییر بدهید که احساس می کنید آنرا معمولی تر و خوبتر یاد می گیرید. همین عمل حتی در بخاطر سپردن و به خصوص بیاد آوردن مطالب هم بما کمک میکند. وقتی مطلبی را به زبان خودمان بخوانیم بدون شک محافظت نمودن و یاد آوری آن برای ما معمولی تر خواهد بود.
2- استفاده از لغت ها نیز مضمون ممکن میباشد بعضی از ما در زمان مطالعه به تعدادی لغات برخورد کنیم که نتوانیم آنان را به راحتی یاد بگیریم یا به خاطر بسپاریم. در همین مواقع ما به شما پیشنهاد می نماییم که از دیگر کلمات نیز معنی اهمیت آنها استفاده کنید. سعی کنید کلماتی را انتخاب نمایید که بیاد سپردن و بخاطر آوردن آن ها برای شما خلل نباشد و در همین فرمان به نقص نخورید.
۳- در نظر گرفتن کلمات و نکات مهم بارها از اساسی و اثر گذاری کلمه ها اهمیت صحبت کرده ایم. عبارات اهمیت نقش فراوان مهمی را در خلاصه نویسی ایفا می نمایند و تاکید نمودن بر روی آنها زیاد حیاتی دارد. یک عدد از کارهایی که در هنگام خلاصه نویسی باید انجام دهیم این میباشد که به دنبال لغت ها اساسی و نکته ها اصلی در متن کلیدی باشیم. فراموش نکنید که خلاصه نویسی ورژن کوتاهتری از نوشته دارای می باشد و می بایست نکته ها حساس آنرا بیان کند. پیدا نمودن کلمه ها دارای همینطور به ما در ترسیم نقشههای ذهنی هم کمک خواهد کرد. چرا که در نقشهکشی فرضی ما به جای ابلاغ کل مطالب، صرفا کلیدی نکات اهمیت و اصلی آنها سروکار داریم. شیوه های خلاصه نویسی ؛ تکنیکها اما علاوه بر سبکهایی که برای خلاصه نویسی وجود دارد، بعضی تکنیکها نیز به جهت انجام آن وجود دارد.
۴ روشی که در ادامه به آن ها میپردازیم در واقع این تکنیکها را شامل میشوند.
2 روش خلاصه نویسی
1- طریق سرفصل نویسی این نحوه یکی از از سادهترین شیوه ها برای خلاصه نویسی است. نسبتاً کلیه افراد میتوانند با استفاده از این روش به لطف خلاصه نویسی کنند. البته سرفصل نویسی چیست؟ در نحوه سرفصل نویسی شما ابتدا باید ۴ تا ۵ مورد از مهمترین کلمه ها اصلی مطلبی که در حالا مطالعه آن میباشید را پیدا کنید. بعد میبایست آنها را مثل یک لیست یادداشت کنید. فراموش نکنید که ذیل هر کلمه و واژه اهمیت یکسری خط جا بگذارید. چرا که در مرحله سپس قرار می باشد پایین هر کدام از این لغت ها کلیدی، چندین واژه و کلمه یا عبارت مرتبط به آنها را هم بنویسید. این شیوه اکثر به درد مواقعی میخورد که شما قصد دارید مطالب را به رخ کلی خلاصه نویسی کنید.
2- ۲- روش یادداشت برداری کرنل همین بخش از نحوه های خلاصه نویسی که نام آن برگرفته از خویش کالج کرنل هست میتواند تا حد متعددی خلاصه نویسی شما را متحول کند. در طرز کرنل ما نخست برگه خود را به سه نصیب تقسیم بندی میکنیم. صحیح نظیر صورت ذیل نمونه یادداشت کرنل البته هر کدام از همین قسمتها اختصاصی گزیده از مطالب است. همانطور که میبینید، ستون سمت راست به سرنخها و نکات اهمیت اختصاص دارد.
برای اطلاعات بیشتر راجب دوره های خلاصه برداری می توانید با شماره تماس زیر، تماس حاصل بفرمایید : 09374538499
منبع : shariatnia.com